Suroviny
- kuřecí nebo krůtí prsa
- sůl
- olej na smažení
Marináda
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 2-3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce Solamylu
- bylinky
Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu. V misce rozšlehejte vejce, přidejte mléko, bramborový škrob, nadrobno nakrájené bylinky, prolisovaný česnek a vše dobře promíchejte.
Maso nakrájíme na malé plátky a naklepeme. Takto upravené plátky osolte a namáčejte v připravené marinádě. Poté je naskládejte do porcelánové nebo skleněné misky a v chladničce je nechte minimálně 3 hodiny odpočinout.
V pánvi si rozehřejte olej a maso v něm osmažte po obou stranách dozlatova.
Příloha
- bramborová kaše
- vařené brambory
- čerstvá zelenina