Suroviny
- 1 kuře nebo 4 stehna
- 50 g másla
- 50 g slaniny
- 1 velká cibule
- 150 g drůbežích jater (možno nahradit vepřovými)
- 400 g těstovin (široké nudle nebo vřetena)
- 100 g žampionů (nejsou nutné)
- sůl
- mletý pepř
- grilovací koření
Postup přípravy
Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením, přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova. Upečené kuře vyjmeme ze šťávy.
Těstoviny nasypeme do vařící osolené vody, zamícháme a vaříme zvolna do měkka. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Takto připravené těstoviny vysypeme do pekáče s výpekem z kuřete. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme naškrabaná nebo na malé kousky nakrájená játra, krátce je orestujeme, přidáme na plátky krájené očištěné žampióny a vše podusíme. Takto připravenou směs smícháme v pekáči s vařenými těstovinami.
Pečené kuře naporcujeme, porce poklademe na těstoviny a krátce zapečeme.