Azu po tatarsku

Suroviny
  • hovězí maso
  • rozpuštěné máslo
  • brambory
  • rajský protlak
  • sterilovaná okurka
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • zelená petrželka
Postup přípravy

Hovězí maso nakrájejte na kostičky 2×4 cm a opečte na rozpálené pánvi na tuku. Opečené maso vložte do hrnce, osolte a opepřete. Jemně nakrájejte cibuli a osmažte. Přidejte k masu cibulku a rajský protlak, podlijte vodou nebo vývarem. Poduste 30 – 40 minut.

Brambory nakrájejte na kolečka nebo hranolky a opečte do poloměkka. Přidejte k podušenému masu. Okurky  pokrájejte a přidejte k masu a bramborám. Poduste na mírném plameni. Hotové azu promíchejte a rozložte do talířů. Posypte sekanou zelenou petrželkou, posekaným česnekem a podávejte.