Suroviny
- hovězí maso
- rozpuštěné máslo
- brambory
- rajský protlak
- sterilovaná okurka
- cibule
- česnek
- sůl
- zelená petrželka
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájejte na kostičky 2×4 cm a opečte na rozpálené pánvi na tuku. Opečené maso vložte do hrnce, osolte a opepřete. Jemně nakrájejte cibuli a osmažte. Přidejte k masu cibulku a rajský protlak, podlijte vodou nebo vývarem. Poduste 30 – 40 minut.
Brambory nakrájejte na kolečka nebo hranolky a opečte do poloměkka. Přidejte k podušenému masu. Okurky pokrájejte a přidejte k masu a bramborám. Poduste na mírném plameni. Hotové azu promíchejte a rozložte do talířů. Posypte sekanou zelenou petrželkou, posekaným česnekem a podávejte.