Suroviny
- kýta z divočáka
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- olivový olej
- 1 snítka rozmarýnu
- 620 ml suchého červeného vína
- 2 nasekané stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 200 g krájených rajčat z plechovky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a osmažíme na oleji. Do hlubokého pekáče vložíme maso, přidáme osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalijeme 500 ml vína. Maso necháme stát v chladu alespoň 12 hodin. Marinádu slijeme, maso zprudka opečeme na oleji. Vyjmeme, přidáme cibuli, česnek, nakrájené papriky. Opečeme, přidáme maso a podlijeme vínem. Necháme trochu vydusit a přidáme rajčata, sůl a pepř.
V troubě pečeme asi 2 hodiny, občas podléváme marinádou. Na konci pečení odklopíme poklici, aby se povrch opekl.
Příloha
- bageta
- těstoviny
- bramborový knedlík