Divočák italského myslivce

Suroviny
  • kýta z divočáka
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • olivový olej
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 620 ml suchého červeného vína
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 200 g krájených rajčat z plechovky
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a osmažíme na oleji. Do hlubokého pekáče vložíme maso, přidáme osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalijeme 500 ml vína. Maso necháme stát v chladu alespoň 12 hodin. Marinádu slijeme, maso zprudka opečeme na oleji. Vyjmeme, přidáme cibuli, česnek, nakrájené papriky. Opečeme, přidáme maso a podlijeme vínem. Necháme trochu vydusit a přidáme rajčata, sůl a pepř.

V troubě pečeme asi 2 hodiny, občas podléváme marinádou. Na konci pečení odklopíme poklici, aby se povrch opekl.

Příloha
  • bageta
  • těstoviny
  • bramborový knedlík