Směs starého fořta

Suroviny
  • srnčí kýta (jelení, daňčí)
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • olej
  • cibule
  • sterilované kapie
  • kečup
  • hořčice
  • zelená petržel
Postup přípravy

Srnčí kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, opaprikujeme, zakapeme olejem a necháme v chladu proležet.

Maso prudčeji opečeme na horkém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme nudličky nakrájené kapie, zastříkneme troškou vody, krátce podusíme, přidáme kečup, hořčici, promícháme a prohřejeme. Směs posypeme na talíři sekanou petrželkou.

Příloha
  • krokety
  • opečené brambory
  • rýže
  • hranolky